Как пишется карбонара на английском


На основании Вашего запроса эти примеры могут содержать грубую лексику.


На основании Вашего запроса эти примеры могут содержать разговорную лексику.

Перевод «карбонара» на английский


Даже выбрали его любимое блюдо, карбонара, чтобы подходило под содержимое желудка.



Norcliffe’s regular restaurant, even picked his favourite dish, carbonara, to match the stomach contents.


Тогда ты не сможешь им съесть мою… пасту карбонара.



Then you won’t be using them to eat my… pasta carbonara.


Меня всегда немножко пучит после пасты карбонара.



I’m always a touch flatulent after carbonara.


Я готовлю соус «Карбонара«.



I’m making carbonara sauce from scratch.


У них лучший карбонара за пределами Рима.



They have the best carbonara outside of Roma.


Он был основан в 1812 году вблизи древнего поселения Карбонара, который унаследовал это имя, которое впоследствии изменилось в Вилласимиус.



Villasimius was founded in 1812 near the ancient settlement of Carbonara, which inherited the name later changed to Villasimius.


Паста карбонара: рецепт из солнечной Италии



Carbonara: a recipe for pasta from Italy itself


Е представляющих первостепенный интерес для подчеркнуть, что остров является неотъемлемой частью морских охраняемых районов Капо Карбонара, и, следовательно, навигации, посадки и погружения регулируется оператором.



E ‘of primary interest to stress that the island is an integral part of the Marine Protected Area of Capo Carbonara, and therefore, navigation, landing and any dives are regulated by the operator.


На горизонте, посетители смогут повторить глазами смотрят на острове Serpentara, легко доступны для экскурсий, которые, в свою природное разнообразие является неотъемлемой частью территории морского парка Капо Карбонара.



On the horizon, visitors will be able to redo my eyes watching the Serpentara island, easily accessible by guided tour, which for its natural diversity is an integral part of the Marine Park of Capo Carbonara.


Паста классическая с разницей Спагетти Карбонара с лисичками



Pasta classic with a difference Spaghetti Carbonara with chanterelles


К ней добавляют воду, и в результате получаются те самые восхитительные макаронные изделия, из которых затем можно приготовить непередаваемо вкусные блюда: пасту с соусом болоньез, лазанью, каннелони, пасту карбонара со сливками и без сливок.



To it is added water, and as a result gets the most delicious pasta, from which you can then cook indescribably delicious dishes: pasta with sauce bolognese, lasagne, cannelloni, pasta carbonara with cream and without cream.


Ужин.Еще полкилограмма макарон с соусом карбонара; большая пицца и еще пара банок с энергетическими напитками.



For dinner: Another half-kilogram of pasta, perhaps with a carbonara sauce, followed by a large pizza and more energy drinks.


Это должно было поощрить создание охраняемых территорий, которая, вот уже несколько лет, от мыса Пунта Porceddus Boi, и известен как морской охраняемой территории Капо Карбонара.



This must have been to encourage the creation of a protected area to which is now several years old, from Head to toe Porceddus Boi, and is known as Marine Protected Area of Capo Carbonara.


«Коронный томатный суп гаспачо с зеленью, пастой карбонара собственного приготовления и беконной частью специально выращенной краснобородой свиньи».



Heirloom tomato gazpacho with microgreens, handmade pici carbonara with heritage raised Red Wattle pork belly.


С 1998 года, благодаря его естественной конфигурации Вилласимиус может похвастаться охраняемыми государством территориями Капо Карбонара, драгоценной и нетронутой морской экосистемой.



Thanks to its natural morphology, since 1998 Villasimius hosts the Protected Marine Area of Capo Carbonara, a nature park where an extremely precious marine ecosystem is preserved unspoilt.


Рецепты Polettos Linguini с спаржей карбонара и тирольским беконом



Polettos Recipes Linguini with asparagus carbonara and Tyrolean bacon


«В ресторане»Линкольн» восхитительное меню из домашних и свежих продуктов, начиная с обыкновенной пасты карбонара и заканчивая ягненком Пармитьер…»



Lincoln serves up an inspired menu of farm-fresh fare with a casual elegance from the pici carbonara to the lamb ‘Parmitier’ …


Ни для кого не секрет, что Самая лучшая Пицца — Неаполитанская, Самая лучшая Моццарелла — из Кампании, Самое лучшее вино — из Тосканы, Спагетти Карбонара — чисто Римское блюдо.



It no secret for anyone that the best pizza is from Naples, the best mozzarella — from Campania, the best wine — from Tuscany, spaghetti carbonara is a specialty in Rome.


К этому добавилась полная переделка интерьера некоторых исторических пунктов продажи: на виа ХХ Сеттембре и корсо Карбонара в Генуе, на пьяцца Санта Франческа Романа, пьяцца Сан Надзаро в Броло и виа Сперонари в Милане.



In addition to this, several of the company’s time-honoured shops underwent a complete restyling; these were the shops in Via XX Settembre and Corso Carbonara in Genoa and those in Piazza Santa Francesca Romana, Piazza San Nazario in Brolo and Via Speronari in Milan.


Сегодня на ужин спагетти карбонара.



Today there is spaghetti carbonara for dinner.

Ничего не найдено для этого значения.

Результатов: 106. Точных совпадений: 30. Затраченное время: 80 мс

Documents

Корпоративные решения

Спряжение

Синонимы

Корректор

Справка и о нас

Индекс слова: 1-300, 301-600, 601-900

Индекс выражения: 1-400, 401-800, 801-1200

Индекс фразы: 1-400, 401-800, 801-1200

Carbonara

Espaguetis carbonara.jpg

Spaghetti alla carbonara

Course Primo (Italian pasta course); main course
Place of origin Italy
Region or state Lazio
Serving temperature Hot
Main ingredients Guanciale (or pancetta), eggs, hard cheese (usually Pecorino Romano, occasionally Parmesan, or a mixture), black pepper, spaghetti
Variations Using penne, or adding cream, garlic, or vegetables
  • Cookbook: Carbonara
  •   Media: Carbonara

Carbonara (Italian: [karboˈnaːra]) is an Italian pasta dish from Rome[1][2] made with eggs, hard cheese, cured pork and black pepper. The dish arrived at its modern form, with its current name, in the middle of the 20th century.[3]

The cheese is usually Pecorino Romano, Parmigiano-Reggiano, or a combination of the two.[1][4] Spaghetti is the most common pasta, but fettuccine, rigatoni, linguine, or bucatini are also used. Normally guanciale or pancetta are used for the meat component,[1][2] but lardons of smoked bacon are a common substitute outside Italy.

Origin and history[edit]

As with many recipes, the origins of the dish and its name are obscure;[5] however, most sources trace its origin to the region of Lazio.[1][2]

The dish forms part of a family of dishes involving pasta with bacon, cheese, and pepper, one of which is pasta alla gricia. Indeed, it is very similar to pasta cacio e uova, a dish dressed with melted lard and a mixture of eggs and cheese, which is documented as long ago as 1839, and, according to some researchers and older Italians, may have been the pre-Second World War name of carbonara.[4]

There are many theories for the origin of the name carbonara, which is likely more recent than the dish itself.[4] Since the name is derived from carbonaro (the Italian word for ‘charcoal burner’), some believe the dish was first made as a hearty meal for Italian charcoal workers.[1] In parts of the United States, this etymology gave rise to the term «coal miner’s spaghetti». It has even been suggested that it was created as a tribute to the Carbonari (‘charcoalmen’) secret society prominent in the early, repressed stages of Italian unification in the early 19th century.[6] It seems more likely that it is an «urban dish» from Rome,[7] perhaps popularized by the restaurant La Carbonara in Rome.[8][9]

The names pasta alla carbonara and spaghetti alla carbonara are unrecorded before the Second World War; notably, it is absent from Ada Boni’s 1930 La Cucina Romana («Roman cuisine»).[4] The carbonara name is first attested in 1950, when it was described in the Italian newspaper La Stampa as a dish sought by American officers after the Allied liberation of Rome in 1944.[10] It was described as a «Roman dish» at a time when many Italians were eating eggs and bacon supplied by troops from the United States.[8] In 1954, it was included in Elizabeth David’s Italian Food, an English-language cookbook published in Great Britain.[11]

Preparation[edit]

The pasta is cooked in moderately salted boiling water. The guanciale is briefly fried in a pan in its own fat.[4] A mixture of raw eggs (or yolks), grated Pecorino romano and a liberal amount of ground black pepper is combined with the hot pasta either in the pasta pot or in a serving dish, but away from direct heat, to avoid curdling the egg.[2] The fried guanciale is then added, and the mixture is tossed, creating a rich, creamy sauce with bits of meat spread throughout.[1][3][4][12] Although various shapes of pasta can be used, the raw egg can only cook properly with a shape that has a sufficiently large ratio of surface area to volume, such as the long, thin types fettuccine, linguine, or spaghetti.[citation needed]

Guanciale is the most commonly used meat for the dish in Italy, but pancetta and pancetta affumicata are also used[13][14][4] and, in English-speaking countries, bacon is often used as a substitute.[15][16] The usual cheese is Pecorino Romano;[1] occasionally Parmesan.[17][18] Recipes differ as to how eggs are used—some use the whole egg, some others only the yolk, and still others a mixture.[19]

Variations[edit]

Some preparations have more sauce and therefore use tubular pasta, such as penne, which is better suited to holding sauce.[4][20] Cream is not used in most Italian recipes,[21][22] with some exceptions.[14][13] However, it is often employed in other countries.[15][23] Similarly, garlic is found in some recipes, but mostly outside Italy.[4][24] Outside Italy, variations on carbonara may include green peas, broccoli, broccolini, leeks, onions,[25] other vegetables or mushrooms,[23] and may substitute a meat like ham or coppa for the fattier guanciale or pancetta.[26]

Carbonara sauce[edit]

Carbonara sauce is sold as a ready-to-eat convenience food in grocery stores in many countries. Unlike the original preparation, which is inseparable from its dish as its creamy texture is created on the pasta itself, the commercial versions of carbonara are prepared sauces to be applied onto separately cooked pasta. They may be thickened with cream and sometimes food starch, while often using bacon or cubed pancetta slices as its meat of choice instead of guanciale.[27][28]

See also[edit]

  • Cacio e pepe
  • Fettuccine Alfredo
  • Pasta primavera

References[edit]

  1. ^ a b c d e f g Gosetti della Salda, Anna (1967). Le Ricette Regionali Italiane (in Italian). Milan: Solares. p. 696. ISBN 978-88-900219-0-9.
  2. ^ a b c d Carnacina, Luigi; Buonassisi, Vincenzo (1975). Roma in Cucina (in Italian). Milan: Giunti Martello. p. 91. OCLC 14086124.
  3. ^ a b Alberini, Massimo; Mistretta, Giorgio (1984). Guida all’Italia gastronomica (in Italian). Touring Club Italiano. p. 286. OCLC 14164964.
  4. ^ a b c d e f g h i Buccini, Antony F. (2007). Hosking, Richard (ed.). On Spaghetti alla Carbonara and related Dishes of Central and Southern Italy. Eggs in Cookery: Proceedings of the Oxford Symposium of Food and Cookery 2006. Oxford Symposium. pp. 36–47. ISBN 978-1-903018-54-5.
  5. ^ «Carbonara recipe and origins». The Foodellers.
  6. ^ Mariani, Galina; Tedeschi, Laura (2000). The Italian-American cookbook: a feast of food from a great American cooking tradition. Harvard Common. pp. 140–41. ISBN 978-1-55832-166-3.
  7. ^ «Myths» in Gillian Riley, The Oxford Companion to Italian Food, 2007, ISBN 0-19-860617-6, p. 342
  8. ^ a b Davidson, Alan (1999). Oxford Companion to Food. Oxford: Oxford UP. p. 740. ISBN 0-19-211579-0.
  9. ^ Russo, Andrea. «La Carbonara, una storia di famiglia» (in Italian). La Carbonara. Archived from the original on 2015-09-26.
  10. ^ «Il papa ha «passato ponte»«. archiviolastampa.it (in Italian). La Stampa. 26 July 1950. Retrieved 1 November 2020.
  11. ^ David, Elizabeth (1954). Italian Food. Great Britain: Macdonald.
  12. ^ Ricettario Nazionale delle Cucine Regionali Italiane. Accademia Italiana della Cucina.
  13. ^ a b Carnacina, Luigi; Veronelli, Luigi (1977). «Vol. 2, Italia Centrale». La cucina Rustica Regionale. Rizzoli. OCLC 797623404. republication of La Buona Vera Cucina Italiana, 1966.
  14. ^ a b Buonassisi, Vincenzo (1985). Il Nuovo Codice della Pasta. Rizzoli.
  15. ^ a b Herbst, Sharon Tyler; Herbst, Ron (2007). alla Carbonara. The New Food Lover’s Companion, Fourth Edition. Barron’s Educational Series. ISBN 978-0-7641-3577-4.
  16. ^ «Fettucine Carbonara». Better Homes and Gardens. Yahoo!7 Food.
  17. ^ Contaldo, Gennaro (2015). Jamie’s Food Tube: The Pasta Book. Penguin UK.
  18. ^ Antonio, Carluccio (2011). 100 Pasta Recipes (My Kitchen Table). BBC Books.
  19. ^ «Spaghetti Carbonara Recipe». ItalianPastaRecipes.it. Archived from the original on 2019-08-11. Retrieved 2013-11-18.
  20. ^ Perry, Neil; Carter, Earl; Fairlie-Cuninghame, Sue (2006). The Food I Love: Beautiful, Simple Food to Cook at Home. Simon and Schuster. p. 114. ISBN 978-0-7432-9245-0.
  21. ^ «Spaghetti alla Carbonara (all’uso di Roma)». Archived from the original on 2016-09-10. Retrieved 2016-08-28.
  22. ^ Marchesi, Gualtiero (2015). La cucina italiana. Il grande ricettario. De Agostini. ISBN 978-88-511-2733-6.
  23. ^ a b Labensky, Sarah R.; House, Alan M. (2003). On Cooking, Third Edition: Techniques from expert chefs. Pearson Education, Inc. ISBN 0-13-045241-6.
  24. ^ Oliver, Jamie (2016). «Gennaro’s classic spaghetti carbonara».
  25. ^ Beltramme, Ilaria. Magna Roma — 110 ricette per cucinare a casa i piatti della tradizione romana, Arnoldo Mondadori Editore, Milano, 2011, pag. 73, ISBN 978-88-04-60723-6
  26. ^ Cloake, Felicity (9 May 2012). «How to cook the perfect spaghetti carbonara». The Guardian. Retrieved 14 May 2019.
  27. ^ Zanini De Vita, Oretta; Fant, Maureen B., eds. (2013). Sauces & Shapes: Pasta the Italian Way. W. W. Norton & Company. p. 75. ISBN 978-0-393-08243-2. Retrieved 24 August 2019.
  28. ^ Cooking Sauce Carbonara, 15 oz. Jar (Directions For Me)

Bibliography[edit]

  • Buccini, Anthony F. (2007). «On Spaghetti alla Carbonara and Related Dishes of Central and Southern Italy». In Hosking, Richard (ed.). Eggs in Cookery: Proceedings of the Oxford Symposium of Food and Cookery 2006. Oxford Symposium. pp. 36–47. ISBN 978-1-903018-54-5.
  1. Вы тут:английский
  2. рецепты

распечатать урок

как пользоваться тренажером

Pasta Carbonara

уровень: средний,

раздел: рецепты

Внимание:
Настоятельно рекомендуем зарегистрироваться и войти под своим именем, тогда результаты будут сохранены, выученные слова будут
сохраняться в личном словаре, и можно будет их повторять!

Joe

Шаг 1
Словарный запас

Шаг 2
Тренажер слов

Словарный запас

   осталось:

Back button    
Forward button

Выбери перевод из списка

выбери слово, которое является переводом, неправильные ответы исчезают

Установи соответсвие

найди пару слов в левом и правом столбце, если ответ верный, то оба слова исчезнут

Впиши перевод

       

прогресс: пока разминочка…

*если у вас возникают сложности и не получается понять текст, то воспользуйтесь онлайн переводчиком, просто выделите текст и нажмите появившуюся кнопку «перевести», но лучше сначала постараться перевести самим!

Pasta Carbonara

Ingredients

  • 3 cups uncooked pasta
  • 6 bacon strips, diced
  • 2 garlic cloves, minced
  • 1-1/4 cups milk
  • 1 package (8 ounces) cream cheese, cubed
  • 1/2 cup butter, cubed
  • 1/2 cup grated Parmesan cheese

Directions

Cook pasta according to package directions. Meanwhile, in a large skillet, cook bacon until crisp. Remove to paper towels. In the drippings (жир, капающий с мяса во время жаренья (когда он застывает, используется вместо масла)), saute garlic until tender. Add the milk, cream cheese and butter; stir until smooth. Stir in the Parmesan cheese and bacon; heat through. Drain pasta; toss with sauce.

источник


ingredient

— ингредиент, компонент


to cook

— готовить, стряпать


pasta

— паста


bacon

— бекон


strip

— полоска, полоса


to dice

— нарезать кубиками, резать кубиками


garlic

— чеснок


to mince

— крошить, рубить


milk

— молоко


package

— пакет, пачка


butter

— масло


to grate

— натирать


cheese

— сыр


direction

— указания, направление


according to

— в соответствии с, согласно


meanwhile

— тем временем, между тем


skillet

— сковорода с длинной ручкой


crisp

— хрустящий, рассыпчатый


to remove

— перемещать, удалять


towel

— полотенце


to saute

— жарить в масле


tender

— мягкий, нежный


to add

— добавлять, прибавлять


to stir

— помешивать, размешивать


smooth

— однородный, гладкий


to heat

— нагревать, разогревать


to drain

— сливать, осушать


to toss

— трясти, поднимать на рога


sauce

— соус, подливка

Social comments Cackle

Перевод «карбонара» на английский

Ваш текст переведен частично.
Вы можете переводить не более 999 символов за один раз.

Войдите или зарегистрируйтесь бесплатно на PROMT.One и переводите еще больше!

<>


карбонара

ж.р.
существительное

Склонение




мн.
карбонары

carbonara






Это маяк на мысе Карбонара.

That’s the lighthouse on Cape Carbonara.

Больше

Контексты

Это маяк на мысе Карбонара.
That’s the lighthouse on Cape Carbonara.

А потом спагетти карбонара и тирамису.
Then I had the spaghetti carbonara followed by the tiramisu.

Спагетти карбонара и сладкие роллы на десерт.
Spaghetti carbonara and an Arctic roll for afters.

Ты готовишь для меня свою потрясающую пасту карбонара.
Oh, you’re making me your fabulous pasta carbonara.

Да я мечтала о спагетти алла Карбонара весь день.
I have been dreaming about the carbonara at Luccio’s all day.

Больше

Бесплатный переводчик онлайн с русского на английский

Вам нужно переводить на английский сообщения в чатах, письма бизнес-партнерам и в службы поддержки онлайн-магазинов или домашнее задание? PROMT.One мгновенно переведет с русского на английский и еще на 20+ языков.

Точный переводчик

С помощью PROMT.One   наслаждайтесь точным переводом с русского на английский,  а также смотрите английскую транскрипцию, произношение и варианты переводов слов с примерами употребления в предложениях.  Бесплатный онлайн-переводчик PROMT.One  — достойная альтернатива Google Translate и другим сервисам, предоставляющим перевод с английского на русский и с русского на английский. Переводите в браузере на персональных компьютерах, ноутбуках, на мобильных устройствах или установите мобильное приложение Переводчик PROMT.One для iOS и Android.

Нужно больше языков?

PROMT.One бесплатно переводит онлайн с русского на азербайджанский, арабский, греческий, иврит, испанский, итальянский, казахский, китайский, корейский, немецкий, португальский, татарский, турецкий, туркменский, узбекский, украинский, финский, французский, эстонский и японский.

  • Онлайн-переводчик
  • Грамматика
  • Видео уроки
  • Учебники
  • Лексика
  • Специалистам
  • Английский для туристов
  • Рефераты
  • Тесты
  • Диалоги
  • Английские словари
  • Статьи
  • Биографии
  • Обратная связь
  • О проекте

Carbonara: перевод, синонимы, произношение, примеры предложений, антонимы, транскрипция

Произношение и транскрипция

Картинки

Предложения со словом «Carbonara»

Spaghetti carbonara and an Arctic roll for afters.

Спагетти карбонара и сладкие роллы на десерт.

Heirloom tomato gazpacho with microgreens, handmade pici carbonara with heritage raised Red Wattle pork belly.

Коронный томатный суп гаспачо с зеленью, пастой карбонара собственного приготовления и беконной частью специально выращенной краснобородой свиньи.

I’m always a touch flatulent after carbonara .

Меня всегда немножко пучит после пасты карбонара .

There are many theories for the origin of the name carbonara , which is likely more recent than the dish itself.

Существует много теорий происхождения названия карбонара , которое, вероятно, более позднее, чем само блюдо.

Carbonara sauce is often sold as a ready-to-eat convenience food in grocery stores in many countries.

Соус карбонара часто продается как готовый к употреблению полуфабрикат в продуктовых магазинах многих стран.

Словосочетания

  • pasta carbonara — паста карбонара
  • spaghetti alla carbonara — спагетти алла карбонара
  • carbonara — карбонара
  • spaghetti carbonara — спагетти карбонара

Предлагаем Вашему вниманию современный англо-русский и русско-английский словарь EnglishLib, в котором содержиться более 2 000 000 слов и фраз. На этой странице содержится полезная информации о слове «Carbonara».
А именно, здесь можно найти перевод (значение) «Carbonara» на русском языке, синонимы, антонимы, краткое определение слова «Carbonara» , произношение и транскрипцию к слову «Carbonara». Также, к слову «Carbonara» представлено грамотно составленные примеры предложений для лучшего восприятия слова в контексте.

  • «Carbonara» Перевод на арабский
  • «Carbonara» Перевод на бенгальский
  • «Carbonara» Перевод на китайский
  • «Carbonara» Перевод на испанский
  • «Carbonara» Перевод на хинди
  • «Carbonara» Перевод на японский
  • «Carbonara» Перевод на португальский
  • «Carbonara» Перевод на русский
  • «Carbonara» Перевод на венгерский
  • «Carbonara» Перевод на иврит
  • «Carbonara» Перевод на украинский
  • «Carbonara» Перевод на турецкий
  • «Carbonara» Перевод на итальянский
  • «Carbonara» Перевод на греческий
  • «Carbonara» Перевод на хорватский
  • «Carbonara» Перевод на индонезийский
  • «Carbonara» Перевод на французский
  • «Carbonara» Перевод на немецкий
  • «Carbonara» Перевод на корейский
  • «Carbonara» Перевод на панджаби
  • «Carbonara» Перевод на маратхи
  • «Carbonara» Перевод на узбекский
  • «Carbonara» Перевод на малайский
  • «Carbonara» Перевод на голландский
  • «Carbonara» Перевод на польский
  • «Carbonara» Перевод на чешский

  • Как пишется какого тебе сейчас
  • Как пишется какого такого
  • Как пишется каково это быть
  • Как пишется какие документы требуются для устройства
  • Как пишется какбы слитно или раздельно